salt la textul principal

Metode de conectare

Există două metode de conectare a imprimantei la dispozitiv (precum un smartphone). O metodă realizează conectarea printr-un ruter wireless; cealaltă, conectarea directă.
Cele două metode de conectare nu pot fi utilizate în acelaşi timp.

Dacă aveţi un ruter wireless, vă recomandăm să utilizaţi metoda descrisă în secţiunea Connect via wireless router.

Când conectaţi un alt dispozitiv în timp ce este conectat deja un dispozitiv la imprimantă, conectaţi-l utilizând aceeaşi metodă de conectare ca cea a dispozitivului conectat.
Dacă îl conectaţi utilizând o metodă de conectare diferită, conexiunea dispozitivului în uz se va dezactiva.

Connect via wireless router

figura: Conectare prin ruterul wireless
  • Conectaţi imprimanta şi un dispozitiv utilizând un ruter wireless.
  • Metodele de conectare variază în funcţie de tipul ruterului wireless.
  • Puteţi să modificaţi setările de reţea, precum SSID-ul şi protocolul de securitate, de la imprimantă.
  • Când conexiunea dintre un dispozitiv şi un ruter wireless este finalizată şi pictograma Wi-Fi (pictograma Wi-Fi) este afişată în ecranul dispozitivului, puteţi să conectaţi dispozitivul la imprimantă utilizând ruterul wireless.

Direct Connection (Mod punct de acces)

figura: Conexiune directă
  • Conectaţi imprimanta şi un dispozitiv fără a utiliza un ruter wireless. Conectează direct un dispozitiv şi imprimanta utilizând funcţia de conexiune directă a imprimantei.
  • Dacă vă conectaţi utilizând conexiunea directă, conexiunea de Internet poate deveni indisponibilă, în funcţie de mediul dvs. În acest caz, serviciile Web pentru imprimantă nu pot fi utilizate.
  • Dacă un dispozitiv este deja conectat la o reţea, nu îl puteţi conecta la o imprimantă în modul Conexiune directă. Dezactivaţi conexiunea la reţea, apoi continuaţi cu configurarea.
  • Dacă un dispozitiv este conectat la Internet printr-un ruter wireless, apoi este conectat la o imprimantă în mod Conexiune directă, conexiunea existentă dintre dispozitiv şi ruterul wireless se va dezactiva. În acest caz, conexiunea dispozitivului poate comuta automat pe o conexiune de date mobilă în funcţie de dispozitiv. Se aplică taxe de transmisie pentru conectarea la Internet utilizând o conexiune de date mobilă.
  • În modul Conexiune directă, puteţi să conectaţi până la cinci dispozitive în acelaşi timp. Dacă încercaţi să conectaţi al şaselea dispozitiv în timp ce sunt conectate deja cinci dispozitive, va apărea o eroare.
    Dacă apare o eroare, deconectaţi un dispozitiv care nu utilizează imprimanta, apoi configuraţi din nou setările.
  • Setările de reţea, precum SSID-ul şi protocolul de securitate, pot fi modificate de la imprimantă.

Când utilizaţi Windows XP:

Configurarea fără cablu nu este disponibilă în Windows XP. Pentru a conecta direct imprimanta, utilizaţi Direct Connection. Setaţi de la următoarea legătură.

(Apare într-o fereastră nouă)