salt la textul principal

Restricţii

Când conectaţi un alt dispozitiv în timp ce un dispozitiv (precum un smartphone) este deja conectat la imprimantă, conectaţi-l utilizând aceeaşi metodă de conectare ca cea a dispozitivului conectat.
Dacă îl conectaţi utilizând o metodă de conectare diferită, conexiunea dispozitivului în uz se va dezactiva.

Conectarea utilizând o reţea prin cablu nu poate fi efectuată pe imprimante care nu acceptă o conexiune prin cablu.

Connect via wireless router

  • Nu puteţi să stabiliţi o imprimantă cu conexiune wireless şi conexiune cablată în acelaşi timp.
  • Asiguraţi-vă că dispozitivul şi ruterul wireless sunt conectate. Pentru detalii referitoare la verificarea acestor setări, consultaţi manualul furnizat împreună cu ruterul wireless sau contactaţi producătorul acestuia.
    Cât despre dispozitivul deja conectat la imprimantă fără a utiliza un ruter wireless, reconectaţi-l prin intermediul unui ruter wireless.
  • Configuraţia, funcţiile ruterului, procedurile de configurare şi setările de securitate ale dispozitivelor de reţea diferă în funcţie de mediul sistemului. Pentru detalii, consultaţi manualul pentru dispozitivul de reţea sau contactaţi producătorul acestuia.
  • Verificaţi dacă dispozitivul acceptă IEEE802.11n (2,4 GHz), IEEE802.11g sau IEEE802.11b.
  • Dacă dispozitivul este setat pe modul „numai IEEE802.11n”, nici WEP, nici TKIP nu poate fi utilizat ca protocol de securitate. Modificaţi protocolul de securitate pentru dispozitivul dvs. în altceva decât WEP şi TKIP sau modificaţi setarea în altceva decât „numai IEEE802.11n”.
    În timp ce se modifică setarea, conexiunea dintre dispozitiv şi ruterul wireless se va dezactiva temporar. Nu treceţi la următorul ecran al acestui ghid până când nu se finalizează configurarea.
  • Pentru utilizarea la birou, consultaţi administratorul dvs. de reţea.
  • Reţineţi că dacă vă conectaţi la o reţea care nu are protecţie de securitate, este posibil ca informaţiile dvs. personale să fie dezvăluite terţilor.

Direct Connection (Mod punct de acces)

Important

  • Dacă un dispozitiv este conectat la Internet printr-un ruter wireless, apoi este conectat la o imprimantă în mod Conexiune directă, conexiunea existentă dintre dispozitiv şi ruterul wireless se va dezactiva. În acest caz, conexiunea dispozitivului poate comuta automat pe o conexiune de date mobilă în funcţie de dispozitiv. Când vă conectaţi la Internet utilizând o conexiune de date mobilă, este posibil să se aplice taxe în funcţie de contractul dvs.

    • Când conectaţi un dispozitiv şi imprimanta utilizând conexiunea directă, informaţiile de conectare se vor salva la setările Wi-Fi. Dispozitivul poate să fie conectat automat la imprimantă chiar şi după ce îl deconectaţi sau îl conectaţi la alt ruter wireless.
    • Nu puteţi să vă conectaţi simultan la un ruter wireless şi la o imprimantă în modul Conexiune directă. Dacă aveţi un ruter wireless, se recomandă să utilizaţi ruterul wireless pentru a vă conecta la imprimantă.
    • Pentru a preveni conectarea automată la imprimantă în modul Conexiune directă, modificaţi modul de conectare după ce utilizaţi imprimanta sau stabiliţi să nu se conecteze automat, în cadrul setărilor Wi-Fi ale dispozitivului.
      Pentru detalii referitoare la verificarea sau modificarea setărilor ruterului wireless, consultaţi manualul ruterului sau contactaţi producătorul acestuia.
  • În cazul în care conectaţi un dispozitiv şi imprimanta utilizând conexiunea directă, conexiunea de Internet poate deveni indisponibilă, în funcţie de mediul dvs. În acest caz, serviciile Web pentru imprimantă nu pot fi utilizate.
  • În modul Conexiune directă, puteţi să conectaţi până la cinci dispozitive în acelaşi timp. Dacă încercaţi să conectaţi al şaselea dispozitiv în timp ce sunt conectate deja cinci dispozitive, va apărea o eroare.
    Dacă apare o eroare, deconectaţi un dispozitiv care nu utilizează imprimanta, apoi configuraţi din nou setările.
  • Dispozitivele conectate la imprimantă utilizând conexiunea directă nu pot să comunice între ele.
  • Actualizările de firmware pentru imprimantă nu sunt disponibile în timp ce utilizaţi conexiunea directă.
  • Când un dispozitiv a fost conectat la imprimantă fără utilizarea unui ruter wireless şi doriţi să îl configuraţi din nou utilizând aceeaşi metodă de conectare, mai întâi deconectaţi-l. Dezactivaţi conexiunea dintre dispozitiv şi imprimantă din ecranul de setări Wi-Fi.

Conectarea utilizând o reţea prin cablu

  • Nu puteţi să stabiliţi o imprimantă cu conexiune wireless şi conexiune cablată în acelaşi timp.
  • Când utilizaţi un ruter, conectaţi imprimanta şi un dispozitiv la partea de reţea LAN (acelaşi segment de reţea).